18. 10. 2022 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH

Martin Pláněk (BK Mladá Boleslav), Tomáš Šmerha (BK Mladá Boleslav)

Předseda Disciplinární komise extraligy ledního hokeje Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu zabýval ve zkráceném jednáním hráče v utkaní č. 0073 BK Mladá Boleslav – Mountfield HK hraném dne 16. 10. 2022. Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč Martin Pláněk svým jednáním naplnil předpoklady pro uložení menšího trestu za Nafilmovaný pád - přihrávaní dle čl. 64 Pravidel ledního hokeje. Hráč poté, co jej protihráč údajně atakoval holí do obličeje, při vzájemném souboji s hráčem Marisem Bicevskisem, který hůl protihráče nadzvedl, čímž mělo dojít ke kontaktu s obličejem hráče, cíleně ustal ve svém pohybu na bruslích upadl na hrací plochu a současně se pohybem své pravé ruky chytl za obličej, přestože do obličeje nebyl vůbec zasažen. Předseda disciplinární komise ELH potrestal hráče Martina Pláňka (BK Mladá Boleslav) finanční pokutou ve výši 10% měsíční základní odměny za nafilmovaný pád – přehrávání.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/C8yviQae9-8

Na základě podnětu klubu se předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Tomáše Šmerhy v utkání číslo 0073 BK Mladá Boleslav – Mountfield HK hraného dne 16. 10. 2022. Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč Tomáš Šmerha se svým jednáním nedopustil naplnění předpokladu pro uložení menšího trestu za Nafilmovaný pád - přihrávaní dle čl. 64 Pravidel. Hráč v předmětné situaci byl v kontaktu s protihráčem Alešem Jerglem, který ho ve vzájemném kontaktu přidržel, což bylo důsledkem následného pádu hráče i protihráče na ledovou plochu. Disciplinární řízení bylo zastaveno.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/uk2zBbe-UIM

Nastavení
Zajišťují, že tyto stránky fungují správně a bezpečně na všech zařízeních.